25.03.2009 - ДБН В.2.2-5-97
Разместил: adminКатегория: ДБН и ДСТУ
Размер: 94.24 KBДата: 25.03.2009
Раздел: Скачали: 156

нормативная документацияДБН В.2.2-5-97. Будинки і споруди. Захисні споруди цивільної оборони



Цi норми розповсюджуються на проектування захисних споруд цивiльної оборони, що будуються та реконструюються.

 При проектуваннi захисних споруд цивiльної оборони крiм вимог цих норм слiд враховувати вимоги дiючих в Українi нормативних до- кументiв та вiдповiдних роздiлiв ДБН з проектування будiвель та споруд, в примiщеннях яких розташованi захиснi споруди, а також вимоги iнших нормативних документiв з урахуванням специфiчних умов будiвництва, викладених у даному роздiлi ДБН. 

   ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ

Захиснi споруди цивiльної оборони призначаються для захи- сту в мирний час персоналу, який переховується вiд наслiдкiв ава- рiй, катастроф та стихiйного лиха, якi загрожують масовому ураже- нню людей, а також у воєнний час - вiд сучасної зброї масового ураження. В мирний час захиснi споруди використовуються для господарчих потреб.

Сховища дiляться на класи, а протирадiацiйні укриття (ПРУ) на групи згiдно з додатком I*.

  Сховища слiд розмiщувати у пiдвальних та цокольних повер- хах будинкiв та споруд.

Будiвництво окремо розташованих занурених та розташованих над поверхнею землi (з зануренням пiдлоги менше нiж 1.5 м вiд планувальної вiдмiтки землi) сховищ допускається, якщо немає мож- ливостi зробити вбудованi сховища, або при спорудженнi об'єктiв у складних гiдрогеологiчних умовах при вiдповiдному обгрунтуваннi.

Для розмiщення протирадiацiйних укриттiв необхiдно використо- вувати примiщення як в iснуючих, так i в будинках та спорудах про- мислового та цивiльного призначення, якi будуються, i разташованi в мiсцях постiйного перебування людей згiдно з додатком 1.

  При проектуваннi примiщень, пристосованих пiд захиснi споруди, необхiдно передбачати бiльш економiчнi об'ємно-плануваль- нi та конструктивнi рiшення. Габарити примiщень слiд призначати мiнiмальними, якi забезпечують дотриминня вимог щодо ефективного використання вказаних примiщень у мирний час для потреб народного господарства.

Конструкцiї повиннi прийматися з урахуванням їх економiчної доцiльностi в умовах конкретного будiвельного майданчика.

Чтобы скачать чертеж или проект надо зарегистрироваться в полной версии сайта:
Ссылка на полную версию страницы: https://stroystandart.info/index.php?name=files&op=view&id=2540

добавить ссылку